Rólunk írták...

(Az eredeti szöveg a www.bp18.hu oldalon olvasható)

Bushido Mikulás Kupa

Csoportok: alap
Szerző: Fülep E.

A Bushido Sportegyesület december 12-én nagyszabású karate versenyt rendezett a Lőrinci Sportcsarnokban Bushido Mikulás Kupa néven. A versenyre meghívást kapnak a Magyar Kyokushin Karate Szövetség gyermek, serdülő, ifjúsági, junior korú versenyzői. A rendezvényre több fővárosi egyesületből, Győrből, és Horvátországból is érkeztek versenyzők.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Mester László polgármester, országgyűlési képviselő köszöntötte a rendezvény szervezőit, a sportolókat, és a megjelent vendégeket. A verseny legnagyobb célja, hogy a több felé szakadt kyokushin társadalmat ismét összekovácsolja, a régi barátok ismét találkozzanak szövetségi hovatartozás nélkül, illetve új kapcsolatok jöjjenek létre. A gyermek kategóriában a születési évet figyelembe 3 csoportban, 2 évenkénti bontásban 6 éves kortól, 2-2 súlycsoportban, mérkőzhettek meg a gyerekek egymással. A többi korcsoportban a súlycsoportok szerint 3 felé osztják fiú és lány kategóriában.

Kiss Attila, 4. danos mester a Bushido Sportegyesület vezetője lapunknak elmondta, úgy érzik, hogy nagyon jól sikerült a verseny, jövőre még több környékbeli országból szeretnének hívni a megmérettetésre sportolókat. A mester kilenc éve foglakozik a gyerekekkel az Eötvös iskolában, ám egyesületi formában négy éve működik.

- Több olyan diákom van, aki most már barnaöves, és pici gyerekként nálam kezdte el a karatézést – mondta büszkén Kiss Attila. A bushido karate „full kontakt” , ugyanis teljes erőből folyik a küzdelem. A sportolók testi épségét védjük, ezért például fej-, lábszár-, kézvédőt használnak. Tizennyolc éves korukra már olyan szintre fejlődnek, hogy mindenféle védőeszköz nélkül küzdenek. Elsősorban nem az ellenfelet kell leküzdeniük, hanem saját magukban kell legyőzni a fájdalmat.