Kirándulás 2004

A szerző hintázik

Már jó ideje terveztük, hogy elmegyünk együtt egy egyesületi kirándulásra. Már kétszer volt ilyen kirándulás Pilisborosjenő környékén, ahol az Egri csillagokat forgatták. Sajnos én egyszer sem tudtam eddig elmenni, így már nagyon vártam az ideit. A mostani helyszín elég bizonytalan volt. Először Dunaharasztiba vagy Dunavarsányba akartunk menni egy bányatóhoz, azonban amikor megtudtuk, hogy milyen idő lesz, inkább a Budai-hegyekbe terveztük a kirándulást.

Vasárnap hajnalban nagy vihar volt és reggel, mikor felébredtem mindenhol csak felhőt láttam és előre sajnáltam, hogy elmarad a kirándulás. Aztán kb. fél óra múlva kezdett szakadozni a felhőzet, így gyorsan összepakoltam és kimentem a suli elé 8-ra. Hosszas tanakodás után eldöntöttük, hogy Délegyházára megyünk egy tóhoz. Aztán bevásároltunk a Tescoban és 3 kocsival, 11-en elindultunk. 10 körül értünk oda, az idő nem volt épp strandolásra alkalmas, de nem volt hideg. Mivel nem strandolásra készültünk, legtöbben nem hoztunk fürdőruhát. Ecska és Viktor rögtön bementek a vízbe és átúsztak egy szigetre. Mi többiek csak térdig mentünk be felhajtott nadrágszárral. Aztán végül is szinte mindenki bement a vízbe kisnadrágban vagy bugyiban és pólóban. Nem is volt olyan hideg a víz, mint amire számítottunk.

Utána frizbiztünk, footbageztünk, tollasoztunk és hintáztunk. Ettünk egy finom görögsalátát zsíros kenyérrel, meg aki hozott, szendvicset. Aztán megint bementünk a vízbe, ekkor labdáztunk a kosárlabdával és a footbaggel. Egy idő után még jobban beborult az ég, fújt a szél és a távolban villámlott. Már úgy is épp indulni akartunk tehát összepakoltunk. A kocsihoz menet elkapott minket az eső, ami egész hazáig elkísért.

Nekem nagyon tetszett ez a kirándulás és remélem, hamar megismételjük olyankor, amikor egy kicsit jobb lesz az idő és nem fognak ennyien megijedni az időjárástól.

Kincses Adrienn 2. kyu
Bushido Sportegyesület


Megérkezés, táborverés


A jobb helyekért
néha meg kell küzdeni


A bátrak és a próbálkozók...


... meg a Csabi


Mély a víz?...


... Ááá, dehogy! (Bluggy)


A víz mindenkinek nyakig ér


A nagyok úsznak,
a kicsik gyalogolnak


Amíg készül az ebéd, a többség beszélget, nézelődik vagy játszik


Viktor és Ecska magánszáma az olajbogyóval...


... és az olajbogyó bajnokai


Nem lehetett olyan rémes, ha a repetánál mindenkit megelőznek


Én vigyázzak a csomagokra?
Inkább megyek horgászni


Egyenlő az egyenlők között


Akik még beleférnek a hintába, ...


... és aki nem.


Lenyomjuk őket...


Akkor is lenyomjuk őket...


... nem, ha a Csabi segít


Úszás a közeledő vihar elől


Táborbontás, hazaindulás


Maradékot nem hagyunk meg


A közeledő vihar