Edzőtábor 2004 tavasz

Április 17-én és 18-án volt a tavaszi edzőtábor. Az edzések kemények voltak, de igyekeznünk kellett, főleg a közelgő vizsgák miatt. Rengeteget gyakoroltunk, erősödtünk. Nem sokkal vizsga előtt tudtuk meg, ki kap lehetőséget, és kinek kell még gyakorolnia. Míg bátyámnak 9. kyu-t, barátnőmnek és nekem 8. kyu-t kellett elérnünk. Mint minden vizsgán, ezen is feszült volt a hangulat. Sok néző volt, de ők az emeleten figyelték az eseményeket. Hosszúnak tűnő várakozás után vette kezdetét a megmérettetés. Nagyon koncentráltam, de izgultam is, mert a vizsgán mindenkitől a maximumot várják el.

"Ha minden energiámat, tudásomat bevetem, talán sikerül! Itt most nem szabad tartalékolni!" – bíztattam magam. Másfél óra. Másfél óra küzdelem önmagammal, számonkérés, izgalom. A végén nem hittem el, hogy sikerült teljesítenem azt, amiért jöttem. Sikerült a bátyámnak, a barátnőmnek, nekem és még sokan másoknak is.

Büszke voltam, hogy megfeleltem az elvárásoknak, mert úgy éreztem, hogy mindent beleadtam Nagyon kifáradtam, és hazaérkezés után azonnal elaludtam – de jól teljesítettem, és a mai világban ez a lényeg.

Nógrádi Krisztina 8. kyu
Bushido Sportegyesület

A Nyuszi Kupa utáni hétvégén (április 17-18) volt a tavaszi edzőtábor. Már korán felkeltem szombaton, hogy időben odaérjünk Pechünkre aznap esett az eső. Mikor odaértünk, még nem lehetett bemenni, és így az esőben kellett ácsorognunk. Amint kinyitották a kaput, rögtön elfoglalhattuk a helyünket az öltözőben. Szokás szerint most is sokan eljöttek a táborba. Szombaton 3 edzés volt. A szünetekben pihenhettük ki magunkat, és szinte azt tehettünk, amit akartunk, csak csendben – ehettünk, játszhattunk, tanulhattunk, stb. a kisebb gyerekek, mintha soha nem fáradnának el, futkároztak össze-vissza, játszottak.

A 3. edzés után már jól elfáradtam, és kis idő múlva a többiekkel elfoglaltunk egy jó nagy szivacsot ágy gyanánt. Éjjel nem pihentem ki magam eléggé, pedig igen kényelmes helyem volt. Reggel nagyon nehezen keltem. A vasárnap reggeli edzés után már elég jól felfrissültem.

A vizsga vasárnap, az utolsó edzésen volt. Fizikailag nagyon kifárasztott, de azt sajnálom, hogy nem volt több formagyakorlat, mert azokból készültem leginkább. A vizsga végén eléggé meglepődtem, mert a 6. kyu mellé megkaptam az 5. kyu-t is.

A tábor végén már alig vártam, hogy hazamehessek, és egy jót aludhassak. Nagyon tetszett az edzőtábor, mert szép helyen voltunk, jó volt a hangulat, és az edzések is jók voltak.

Kincses Ádám 5. kyu
Bushido Sportegyesület

A Bushido Sportegyesület tábori résztvevői
A Bushido Sportegyesület tábori résztvevői