Maglód Kupa

A verseny előtt kb. 2 héttel döntöttük el, hogy mi is benevezünk. Sok kisebb gyerek is örömmel jelentkezett, hogy szeretné kipróbálni magát. Edzéseken készültünk és készítettük a másik csoportból jelentkezőket is. Mivel most először kata verseny is volt a küzdelmek mellett, páran eldöntöttük, hogy itt is kipróbáljuk magunkat. Október 28-án reggel együtt indultunk egy busszal az Eötvös Iskola elől és nem sokára már meg is érkeztünk a maglódi iskola tornatermébe. Gyorsan lemérlegeltünk, átöltöztünk és már kezdődött is az ünnepélyes megnyitó.

A kata versennyel kezdtünk, sajnos bemelegíteni se volt rendesen időnk, de szerencsére a fekete övesek a végén kerültek sorra. A vártnál több kata-t kellett bemutatnunk, de mindannyian helytálltunk. A végén Ábrahám Viktor és én megosztott 2. helyezést értünk el és a kisebbek is mind dobogós helyen végeztek. Ezután került sor a küzdelmekre. Itt is mindenki ügyes volt, a végén mi nyertük a legtöbb érmet, így a csapatkupa is a miénk lett. A nap folyamán, az egyik szünetben egy érdekes aikido bemutatót is megtekinthettünk. A verseny egy nagyon jó lehetőség volt arra, hogy kipróbálhassuk magunkat mind kata-ban, mind küzdelemben így sok tapasztalatot is nyerve a későbbiekre.

Sempai Kincses Adrienn 1. dan

Október 28-án került megrendezésre az I. Maglód kupa, amely egy remek gyakorlási lehetőség volt minden versenyzést kedvelő és kezdő karateka számára, hisz már régóta nem volt Kyokushin verseny, amin indulhattunk volna, és így újra átélhettük egy szép nap erejéig a Kyokushin versenyek izgalmát, és a versenyzéssel járó adrenalin szintnövekedést. A verseny szervezőinek nagy meglepetésére és örömére a vártnál sokkal több karateka érkezett és így a maglódi iskola tornaterme pillanatok alatt megtelt, de ez annyira nem jelentett problémát hisz, mint tudjuk „Sok jó ember kis helyen is elfér”, másrészt a bírák és szervezők a hely szűkének is ellenére kiválóan megoldották a meccsek levezénylését.

A Bushido SE. két héttel a verseny előtt kezdte meg a felkészülést a versenyre, és most nem csak az idősebb rutinosabb versenyzők, hanem az egészen kicsi, kezdő gyerekek is indultak a versenyen, ezzel is rengeteg tapasztalatot gyűjtve a decemberi Mikulás kupára. A verseny a mérlegelések után egyből a formagyakorlatok gyors és precíz, majd a Kumite-k szakszerű bírói felügyelete melletti lebonyolítására került sor. A Bushidosok közül sokan indultunk a Kata számban is ahol sok érmet szereztünk, de amire leginkább vártunk azok a küzdelmek voltak.

Shihan Kiss Attila sajnos külföldi útja miatt ezúttal nem tudott minket elkísérni a versenyre de tudjuk, hogy lélekben velünk volt, fizikailag a helyszínen pedig Sensei Bitai Melinda nyújtott támogatást nekünk, az ő vezetése alatt készültünk fel, melegítettünk be a küzdelmekre, majd a páston az ő utasításait próbáltuk végrehajtani. Ám több esetben az is elő fordult hogy egyszerre több páston folytak Bushidosok küzdelmei, így amíg Sensei az egyik páston segített, addig a 4 Sempai felváltva próbálta meg a kisebbeket a minél jobb eredmény elérése érdekében jó tanácsokkal ellátni.

Egyesületünk nagy indulási létszámából kifolyólag nagyon sok olyan küzdelem volt, amikor két Bushidos egymással küzdött, de ezekben a küzdelmekben is arra törekedtünk, hogy nagyon keményen, a páston a barátság háttérbeszorításával harcosan, kemény ellenfélként bunyózzunk a másikkal. A versenyen rengeteg kemény és harcos küzdelmet láthattunk, kisebb nagyobb balesetekkel és K.O.-kal.

A Bushido versenyzői nagyon szépen szerepeltek, nagyon sok dobogós helyezéssel fejeztük be a napot és úgy gondolom, hogy a legkisebbektől a legnagyobb versenyzőnkig mindenki nagyon jól érezte magát, szép emlékekkel és új tapasztalatokkal gazdagodva térhettünk haza. Összességében úgy érzem, hogy a Maglód kupa egy jól szervezett verseny volt, kiváló bírói munkával, aminek reméljük jövőre egy nagyobb teremben folytatása is várható még több résztvevővel, még nagyobb sikerekkel. Osu!

Sempai Vass Viktor 1.dan



A Bushido Sportegyesület csapata


A verseny bírái, szervezői

Sokan indultunk a versenyen, legtöbben küzdelemben. Én azok közé tartoztam, akik katában és küzdelemben is indultak. Ez mondhatni kis „bemelegítés” volt, ugyan is szerintem nem volt túl nehéz. Ennek ellenére a béna mozdulataim miatt harmadik lettem, de ezzel is bőven meg voltam elégedve, hiszen ez az első kata versenyem volt. Tőlünk ebben a versenyszámban volt első is második is bőven. Küzdelemből persze egy rakás érmet hoztunk haza, és még az elsőnek járó csapatkupát is!

Szabó Dávid 4. kyu



Formagyakorlat


Formagyakorlat


Formagyakorlat


Formagyakorlat


Formagyakorlat


Formagyakorlat

Mikor felkeltem reggel azon tűnődtem, hogy mit csináljak napközben. Majd rájöttem, hogy ma van a nagy nap, vagyis a verseny napja. Gyorsan fölöltöztem a melegítőbe, majd útnak indultunk az iskolához. A busz késett, de amikor megérkezett nagy lelkesedéssel szálltunk fel rá. Nagyjából fél óra alatt sikerült leérnünk Maglódra. Lemértek mindenkit, majd elkezdődött a verseny. Először a katákat bírálták, ami jól sikerült mindenkinek. Nagyon örülök, mert arany érmet szereztem. Majd egy kicsivel később a küzdelmek következtek. Korcsoport szerint zajlottak le. De a küzdelmek előtt volt a katák eredmény hirdetése. Küzdelemben és katában is sok érmet szereztünk. Én úgy vettem észre, hogy azok sem keseredtek el, akik nem nyertek érmet, hanem örültek a másik győzelmének. A legnagyobbak küzdelme előtt volt egy szünet, amiben egy aikido-s bemutatót tartottak. Az, az érdekes benne, hogy az egyik ember, aki szerepelt ebben a bemutatóban vak volt. Ezután elkezdődött a nagyobbak küzdelme, ami nagyon izgalmasnak bizonyult. A küzdelmek és az eredményhirdetés után boldogan indultunk vissza a busszal, mert nagyon sok érmet gyűjtöttünk. Én egy kicsit csalódott voltam, mert nem úgy sikerült a küzdelmem ahogy szerettem volna. Nagyon jól éreztem magam és köszönöm azoknak,akik segítettek. OSU!

Szlusni Zsófia 6.kyu


Küzdelem


Küzdelem


Díjkiosztó


Díjkiosztó


Díjkiosztó


Díjkiosztó


A résztvevők az érmekkel