Sei Shin Ryu Kempo Kupa

Az indulás korai volt, mint a vidéki versenyeknél általában. Autóval vágtunk neki az útnak. Elég kicsi volt a helyszín de barátságos. Kevés volt az ember így megörültünk, hogy talán gyors lesz a lebonyolítás, de nagyot tévedtünk. Szinte az utolsók között kerültünk sorra mi nagyok. A szünetekben táncosok szórakoztatták (eleinte) a lelkes közönséget.

Ismét kataztunk, sikerült a kitűzött célt teljesíteni, ráadásul most az átlagos kettő versenyző kategóriánként többen voltunk. A küzdelemben nem voltak sokan így csak egy ellenfelem volt és most arannyal zártam a napot.

Sempai Ábrahám Viktor

A Bushido sportegyesület a már megszokott versenyzőkkel és egy két újabb indulóval vett részt a Nyáregyházán megrendezett Kempo versenyen. Egyesületünk „képviselői” ismét sokat készültek mind katában mind küzdelemben, hogy a Juhász Ferenc emlékversenyhez hasonló sikereket érjenek el. A befektetett munka meghozta méltó gyümölcsét, és a „Piszkos 12” - Shihan Kiss Attila és a 11 versenyző- egy nap alatt szerzett 7 arany, 3 ezüst és 3 bronzérmet, ami azt mutatja, hogy többen több versenyszámban is eredményesek voltak. Négy gyerekversenyzőnk – Fóri Dániel, Németh Csenge, Németh Eszter, Szlusni Zsófia – formagyakorlatban indult, mindannyian külön csoportban, s mind a négyen az egész mezőnyt maguk mögé utasítva aranyérmet szereztek, ami nagyon szép teljesítmény annak függvényében, hogy ellenfeleik csak kemposok voltak, és jóval nagyobb létszámban indultak egy-egy kategóriában, mint a mi karatékáink. A technikai számokban Fésüs Péter és Sensei Bitai Melinda – aki erre a versenyre új formagyakorlattal készült – hozta a már-már „kötelező” első helyet. Katában továbbá Gönczi Rita a felnőttek között 2. míg a mesterek között Sempai Ábrahám Viktor 3. helyet szerezve állhattak a dobogóra.

A technikai számokat követték a küzdelmek, ahol egy új versenyzőnk, de régi „motorosunk” lépett a pástra Light contact küzdelemben Szegő Dániel személyében. Mivel boksz ismeretekkel is rendelkezik, ezért érthetően bátran és harciasan bevállalta és végigküzdötte a két menetet ebben a számunkra még „új” versenyszámban, 3. helyet sikerült szereznie, de legközelebb minden bizonnyal már több tapasztalattal szállhat harcba a jobb eredményekért.

A Knock down küzdelmek terén szinte minden úgy történt, mint a Juhász Ferenc emlékversenyen. A sort én kezdtem és ismét összefutottam a Juhász Ferenc versenyen már megismert rendkívül technikás kempos versenyzővel, aki ezúttal is a jól kivitelezett dobásaival nyerte meg a küzdelmet. Sempai Ujlaky Csabát sajnos ellenfele ezen a versenyen is lekopogtatta így 2. lett. Sempai Ábrahám Viktor ismét egy csodálatos fejrúgással KO-zta le ellenfelét és szerezte meg az 1. helyet. Sensei Bitai Melinda sajnálatos módon nagyon szoros küzdelmekben maradt alul, így 3 helyet szerzett.

Úgy érzem, hogy a kempos versenyeken szerzett tapasztalatainkat és az edzéseken sokat gyakorolt technikákat egyre inkább fel tudjuk használni a versenyeken, ennek is köszönhetőek az egyre szebb eredmények, fényesebb érmek és az is, hogy a csapatok között is már a 4. helyet sikerült megszereznünk.

Osu!

Sempai Vass Viktor


A Bushido Sportegyesület indulói

További képek

Képes beszámoló