Véget ért a Magyar Shidokan első önálló tábora Révfülöpön!

Na meg az óriási hőség, ami azért jelentősen nehezítette az edzés körülményeket. Ennyi baseball sapka, kendő és ásványvíz, régen- vagy talán még soha nem fogyott Révfülöp üzleteiben.

Az edzéseket alapvetően Shihan Kiss Attila, Sensei Bitai Melinda, Senpai Ábrahám Viktor, Senpai Ujlaky Csaba, Senpai Böszörményi János, Senpai Vass Viktor és Senpai Ecsedi László vezették, valamint a meghívott mesterként Renshi Lengyel Tamás, aki a Tradicionális Kurayfat Kempo stílust képviselte.

Nagyon színes és hasznos földharc edzéseket tartott. Természetesen a gyerekek külön dolgoztak, elsősorban Senpai Rozsályi Alpár irányításával. De nekik és a felnőtteknek is volt lehetőségük a többi mesterrel is együtt gyakorolni.

A napi három tréningen a folyamatos tanításon és információ átadáson volt a hangsúly. Kihon, kata, a mozgások értelmezése, sok partnergyakorlat és küzdelemtanulás állásban és a földön. A programot színesítette a híres (helyi) kilátó többszöri „megtekintése” reggelente, éjszakai- és – a strandolók legnagyobb meglepettségére – vizi edzés is.

Megannyi szabadidős program állt a táborlakók rendelkezésére, természetesen, ha maradt erejük ezekre. Így, mozizás, esti beszélgetések, strandolások a Balatonban, akár éjszakába nyúlóan is, stb… :)

A tábor végén egy nagyon szigorú vizsga volt csütörtökön a kyu fokozatokra. A küzdelmi része a kíváncsi strandolók számára is nyitott volt.

Igen kemény és szigorú vizsga volt, ami azért kívánatos, hogy ne híguljon fel a közösség. Úgy technikai, mint a küzdelmi teszt is igen magas követelményt állított a próbát tevőkre. Nem volt elég végig állni a küzdelmeket, komoly munkát várt el a vizsgabizottság az megmérettetőktől.

A tábor jó hangulatú Pizza vacsorával és műsoros Sayonara partyval zárult.

Rövidesen egyéni beszámolókat is olvashattok!