Kancho Soeno - a legendás Kyokushin Tigris - ismét Budapesten oktat


Kancho Yoshiji Soeno Budapesten

Kancho Yoshiji Soeno a BUSHIDO Se. - a magyar Shidokan hivatalos képviselőinek - meghívására látogat Magyarországra, Európai látogatásának egyik fontos állomására, ahol egy héten át tanítja a Shidokan fortélyaira az érdeklődőket.

Amit érdemes lehet tudni Kancho Soenoról: 1947-ben Japánban, a Szaitama prefekturában található Tokorozawában született. Már ifjúkorában is lelkesen érdeklődött a küzdősportok, különösen a judo és kendo iránt. Hogy képességeit tovább fejlessze belépett az Oyama Dojo-ba (amit napjainkban már Kyokushin Kaikanként ismerünk).

Miután felvették a Johsai Egyetemre saját dojot alapított, ahol karatét és kick-boxot oktatott. Bemutatkozó mérkőzése után őt tartották az Első Japán Karate Bajnokság legesélyesebbjének, és egészen a döntőjéig menetelt. A verseny után a "Johsai Tigrise" és a "Kyokushin Bátor Tigrise" beceneveket kapta a nagyközönségtől.

Kancho Soeno több harcművészettel is megismerkedett, a különböző stílusokat számos országban felkereste, például a Muay Thait Bangkokban és Amerikában. Még az Oyama Dojo tanítványa volt, amikor megnyerte a Nyílt Kyokushin Knock-down Bajnokságot.

Az egyetem befejeztével megnyitotta a Soeno Dojot és Soeno Gym-et, ahol mind karatéból, mind kick-boxból tartott edzéseket. A Shidokant - ahogyan mai formájában ismerjük - 1981-ben alapította, mint Shidokan Karate Világszövetség. Tiszteletben tartva a japán bushido szellemiségét, Soeno egyesítette az általa megismert stílusok legjobb elemeit, így kialakítva egy teljes és a korral haladó küzdőstílust.

Az elméletben és a tanítási módszerekben mutatott megújulás eredményeként Kancho Yoshiji Soenonak a világ minden szegletében található dojója. A szakma vezetőinek fáradhatatlan látogatásával tartja életben és örökös fejlődésben stílusát.

A Kancho itt tartózkodása alatt, június 19-én, szombaton 10 órától nyílt edzést fog tartani az érdeklődőknek. Kancho ismét egy tanítványával látogat el hozzánk és oktatnak az edzéseken.

(A nagy érdeklődésre való tekintettel előzetes bejelentkezés és regisztráció szükséges!! Bővebb információ és bejelentkezés shidokan@freemail.hu-n vagy a (20) 943-0212-es telefonszámon.)


Kancho Soeno és Shihan Kiss Attila

 

Az edzések:

június 17 . csütörtök 18.00-19.00, ( Eötvös Iskola )

 

június 17 . csütörtök 19.10-20.30, ( Eötvös Iskola )

június 18 . péntek 17.00-19.30, ( Eötvös Iskola )

június 19 . szombat 10.00-12.30, ( Gulner Iskola )

 

Találkozó: Minden alkalommal fél órával edzés előtt a helyszínen átöltözve!

Felszerelés: Karate ruha, védőfelszerelés, frissítő a szünetre.

A résztvevő csoportok:

Eötvös k-cs. csoportok,
Gulner csoport,
Ady csoport.

Eötvös h-sz-p csoport + versenyzők

Eötvös h-sz-p csoport + versenyzők

Az összes csoport!!!!

 

I. Európai Shidokan Szeminárium
2009. június

 

Kancho Soeno első budapesti Szemináriuma
2008. június