CSAK EGY TELEFONHÍVÁS . . .

Június 26-án családi körben töltöttem a szombati napomat, amikor is délután megcsörren a mobilom és Shihan Lengyel Tamás volt a vonal másik felén.
Ebben még nem lett volna semmi különös, hiszen a barátok felhívják egymást olykor – olykor.

Na de amit elkezdett mondani, . . .
Éppen azt megelőzően tette le a telefonját, mert Kancho Soeno hívta, hogy merre van.

(A történet teljes megismeréséhez hozzá tartozik, hogy Kancho Soeno 26-án már Rómában van, illetve, hogy a budapesti búcsú estéjén szóba került, hogy Shihan Tamás is ez időben Olaszországban tartózkodhat munka ügyben és esetleg találkozhatnának ott is.)

Shihan Tamás az első mondatát sem tudta befejezni nekem, mert már jelzett is egy bejövő hívást az én telefonom!!!

„Kancho Yoshiji SOENO”

El sem akartam hinni!
A folyó beszélgetést befejeztük és felvettem Kancho hívását. Japánul ugyan, de szívéjesen üdvözölt, majd adta a vejét Sensei Makotot. Vele tört angolsággal beszéltünk, hogy mennyire jó volt a Kanchonak nálunk, és jövőre biztos, hogy jönnek Ők is, illetve megköszönte az ajándékokat, majd Akihiro Seigusa (Ő jött Kancho-val Budapestre) is szólt pár kedves – japán – szót és tovább adta Shihan Riuji Murakaminak a telefont. A Shihan japánul és kevert angolsággal invitált Japánba októberbe, illetve jelezte, hogy jövőre Ő is ellátogatna hozzánk. Majd ismét Kancho vette át a telefont, mindent megköszönt, és avval váltunk el, hogy októberben találkozunk a 30. Össz-japán Bajnokságon.

 

Azt gondolom, hogy egy hét elteltével, amikor Rómában csatlakozik Kancho-hoz Shihan Murakami és Sensei Makoto, és a budapesti élményeiről számol be a Kancho, és ráadásul fel is hív onnan, akkor elkönyvelhetjük, hogy jól végeztük a feladatunkat!!

Nem tudok róla, hogy egy világszervezeti vezető, egy Japán stílusalapító mester élménybeszámolója közben felhívta-e valaha magyar tanítványait csak úgy, hogy még egyszer köszönetet mondjon és invitáljon Japánba egy feltehetően emlékezetes versenyre az ALL-JAPAN BAJNOKSÁG 30. évfordulója alkalmából.

Minket felhívott!

 

Köszönetemet szeretném kifejezni mindenkinek, aki részvételével támogatta és emlékezetessé tette Kancho Soeno budapesti látogatását. Köszönöm!!

OSU!

2010. június 26.

Shihan Kiss Attila 5. dan