Elnök

A sportegyesület elnöke vagyok. 1985-ben kezdtem foglalkozni a Kyokushin karatéval. 1988-tól már országos versenyeken indultam. Pályafutásom alatt több mint 80 versenyen vettem részt! Számos rangos nemzetközi versenyen is szerepeltem (1991. British Open - III. hely, 1992. Wales Open - II. hely, 1999 Európa bajnokság - I. hely).

A karate tudásban is haladtam felfelé a ranglétrán, 1993-ban az 1. dan, majd 1995-ben 2. danra tettem sikeres vizsgát, az akkor még egységes Magyar Kyokushin Karate Szervezetben (IKO). Majd a szakadások után 1999-ben megszereztem a 3. dan fokozatot a Magyar Kyokushin Karate Szövetségben (IBK), majd egy évvel később 2000-ben szintén sikeresen teljesítettem ugyan ezt a vizsgát az Oyama Kyokushin Karate Hungary szervezetben (IKO3). 2002-ben a munkám elismeréséül 4. dan, majd 2005-ben az 5. dan fokozatot kaptam a Magyar Kyokushin Karate Szövetségtől (IBK).
2009. áprilisában kiváltam az MKKSz-ből, megszakítva a kapcsolatot annak vezetőivel. Bár ezer szállal kötődtem a Kyokushinhoz, de a Soeno Kancho által mutatott út, az általa képviselt emberség, és szellemiség meggyőzött döntésem helyességéről.
Ezzel lezártam egy korszakot, és elindult egy új!

1994-től kezdtem el foglalkozni a Shidokan karatéval. A 1994-es és 1999-es Shidokan Világ Kupán is a dobogóra álltam. 2002-ben sikeres vizsgát tettem a 3. dan fokozatra az Európai Shidokan Karate Szövetségben (ESKF). 2006-ban az európai vezető elhagyta a nemzetközi Shidokant - új szervezetet hozva létre - ez hozzájárult a magyarországi szakadáshoz is. Kancho Soeno ezután nevezett ki Magyarország Branch Presidentjének. A Shidokan alapítója 2008-ban Magyarországra látogatott és az akkor tartott vizsgán a 4. dan fokozatot érdemeltem ki tőle.
Az új korszak első jeleként - mivel Kancho Soeno már korábban elismerte a kyokushin 5. danomat - 2009-es magyarországi látogatása és az I. (megújult) Európai Shidokan Szeminárium alkalmával, a vizsgám után az 5. dan fokozatot adományozta nekem.

1998-ban a Testnevelési Egyetem elvégzésével középfokú edzőként diplomáztam. 1991-től oktatom a karatét, 1995-től a saját sportegyesületemben. 2000-ben alakítottuk ki az egyesület mai formáját.

Shihan Kiss Attila

Köszönet

 • Köszönet Sensei Halász Károlynak és Sensei Kalocsai Ferencnek, hogy elindítottak a kyokushin útján.

 • Köszönet Shihan Adámy Istvánnak a hazai kyokushinért, és Shihan Gilles Richardnak a shidokanért.

 • Köszönet minden volt és jelen tanítványomnak, hogy segítik előrehaladásom a Bushido útján.

OSU

Arc poetica

 • „Hogy ha győzni fogok, csak enyém az érdem,
  nem vagyok élősdi, nem csúszkálok térden,
  Nem kívánom én, hogy tölgy legyek, sem fenyő,
  akad fa, amely nem lesz magas, de egyedül nő.”

   

  Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac