A Bushido Sportegyesület

A Bushido Sportegyesületet 2000. augusztus 20-án alapítottuk, és az alábbi tartós és közérdekű feladatok megvalósítását tűztük ki magunk elé:

  • Japán eredetű harci művészetek (elsősorban a Shidokan és Kyokushinkai karate) tanítása.
  • Az ifjúság megismertetése a tradicionális japán szellemiséggel és kultúrával, a harcművészetekbe való bevonásukkal az egészséges testi és lelki fejlődésük elősegítése érdekében.
  • A rendszeres sportolás, testedzés, felüdülés biztosítása, és az ilyen igények felkeltése az ifjúságban.
  • Tagjaink nevelése, a közösségi élet kialakítása, sporttáborok szervezésével alternatív lehetőségek bemutatása a szabadidő helyes eltöltéséhez.
  • Bemutatókkal, kiadványokkal széles körben elősegíteni a tradicionális japán életformának az elfogadását, népszerűsítését.
  • A fogyatékos gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztése, elősegítve ezzel a rehabilitációjukat, beilleszkedésüket a társadalomba.

A Bushido Sportegyesület, mint dinamikusan fejlődő sportegyesület, 2001. április 21-én a Pest-megyei bíróságtól megkapta a "Közhasznú társadalmi szervezet" minősítést.

A Bushido Sportegyesület egyike azon, a tömegsportot előnyben részesítő társadalmi szervezeteknek, akik vallják, hogy a mai korban is szükség van a gyermekek, fiatalok (és felnőttek) fizikai nevelésére, állóképességének javítására felesleges energiáik lekötésére. Szándékunk, hogy az utcán céltalanul unatkozó, a teljes szabadidejüket a számítógépes játékprogramok mellett töltő ifjúságnak értelmes és értékes alternatívát adjunk, másféle igényeket ébresszünk bennük, ahol a mozgáskultúrájuk, az önfegyelmük és felelősségtudatuk is fejlődik. Céljainkról, eredményeinkről, történetünkről itt az internetes oldalunkon lehet többet olvasni.

Ennyi bevezető után engedje meg, hogy rátérjünk a lényegre. Kérjük, hogy amennyiben cége hajlandó a sportegyesületünk munkáját (terembérlet, utaztatás, tábori díj vagy elhelyezés, stb.), gyermeknevelő és jellemfejlesztő tevékenységét, versenyeink szervezését és bonyolítását (helyszín, terembérlet, hangosítás, rendfelügyelet, utaztatás, díjak, kupák, stb.) bármilyen formában támogatni – vagy a támogatás előterjesztésére, elbírálására bármilyen ráhatása van –, akkor próbáljon valamit tenni értünk. Bármilyen segítséget tisztelettel és hálával fogadunk.

Támogatóink, pártfogóink neve, emblémája megjelenik csapatunk melegítőin, az egyesületünk honlapján, valamint az általunk rendezett versenyeken, táborokon és közös rendezvényeken.

Ezzel kapcsolatban a honlapunkon minden fontos információ megtalálható – például az is, hogy egyesületünk közhasznú szervezetnek számít, így az anyagi támogatás törvényben meghatározottan visszaigényelhető.

 

A Bushido Sportegyesület adatai

Bírósági bejegyzése: 4.Pk.60.314/2000/5.sz.
Nyilvántartási száma: TE.2921 /2000.09.26.
Adószáma: 18688605-1-13
Közhasznúság bejegyzése: 4.Pk.60.314/2000/11.sz.
A sportegyesület elnöke: Kiss Attila
Telefon/fax: (1) 630-2407
Mobil: (20) 943-0212
Internet: www.bushido.hu
E-mail: bushido-se@bushido.hu

A 2009. évi 1% APEH bejelentése [Részletek - pdf 42KB]